Cum se instalează Windows 7 sau Windows 8 fără DVD sau stick USB

După cum știți, netbook-urile nu au unitate optică pentru a putea instala sistemul de operare de pe un DVD, deci rămâne stick-ul USB. Dar, dacă nu dispuneți nici de acesta? În trecut am arătat cum se poate instala Windows direct de pe desktop, fără DVD sau stick USB, însă mai există o posibilitate de a instala Windows 7 sau Windows 8 fără DVD sau stick USB, direct de pe hard disk. Pentru început, va trebui să creați o mică partiție unde veți dezarhiva imaginea ISO a sistemului de operare. Despre cum se creează o partiție, va sfătuiesc să consultați articolul despre AOMEI Partition Assistant Standard.

1-AOMEI Partition Assistant Standard-Resize-Partition

Selectați o partiție cu suficient spațiu, de unde veți „rupe” între 5-10GB pentru noua partiție. Dacă aveți o imagine ISO particularizată cu actualizări, software integrate, vă sfătuiesc să creați o partiție de 10GB.

Noul volum creat va apărea ca spațiu nealocat. În interfața AOMEI Partition Assistant Standard, apoi selectați Create Partition, formatarea făcându-se în NTFS, iar din lista dropdown selectați Primary Partițion. Bineînțeles, dați o denumire respectivei partiții, Partition Label.

2-AOMEI Partition Assistant Standard-creare-partitie

În continuare, cu ajutorul lui 7-Zip, WinRAR sau alt dezarhivator, extrageți imaginea ISO direct pe noua partiție creată. În acest fel, veți avea întregul pachet de instalare Windows pe partiția nou creată.

3-Pachet-instalare-Windows

Toate acestea fiind făcute, va trebui să adăugăm opțiunea de instalare Windows în meniul de boot. Pentru aceasta, vom folosi utilitarul EasyBCD, pe care îl puteți descărca de aici. După instalarea EasyBCD, îl deschideți, iar în interfața sa, în secțiunea Add New Entry, câmpul de jos Portable/External Media, dați click pe tab-ul WinPE. Dați o denumire intrării (Name), așa cum va apare în meniul de boot, iar la Path, navigați în partiția creată, în folderul sources și selectați fișierul imagine boot.wim, apoi click pe Add Entry. Pe bara inferioară, va trebui să primiți confirmarea executării cu succes a acțiunii.

4-EasyBCD-adaugare-intrare-boot-menu

Asta a fost tot! Dacă dați restart la calculator, veți avea noua intrare în meniul de boot. Selectând-o cu ajutorul tastelor săgeată sus-jos, aveți posibilitatea de a instala sistemul de operare, dar și de reparare a acestuia în caz de nevoie (Repair your computer). În acest articol, veți găsi detaliile despre cum se instalează Windows 7. Metoda este valabilă pentru Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1.