Cum poți recupera una sau mai multe partiții șterse

Fix în ziua în care mi-a ajuns SSD-ul, după ce am transferat pe acesta partiția sistemului de operare și l-am montat în laptop, am conectat HDD-ul la portul USB prin intermediul unui adaptor pentru transfera pe SSD câteva fișiere importante. Nu cunosc motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru dar cert este că HDD-ul nu era recunoscut de către Windows 8; acesta îl marcase ca invalid. Același lucru mi s-a întâmplat și în alte două laptop-uri la care l-am conectat mai târziu, unul cu Windows XP iar celălalt cu Windows 7. Ultima oară, știu că am dat dublu-click pe el în Disk Management, mi-a fost adresată o întrebare pe care nu m-am sinchisit să o citesc înainte de a da ca un roboțel click pe „OK„. O secundă mai târziu vedeam asta:

Recuperare Hard Disk sters, spațiu nealocat

Hopa! Ei și dacă l-am șters, ce?!? Îl formatez și gata. Oricum nu aveam mare brânză în el în afară de… La naiba! Toate pozele din Spania sunt pe el!

Au urmat câteva zile interesante în care am scanat HDD-ul cu tot felul de programe de restaurare a fișierelor șterse dar fără niciun fel de rezultat satisfăcător până astăzi când, pentru a nu pierde și mai mult timp cu el am decis să mă las bătut și să mă mulțumesc cu fotografiile încărcate pe Facebook și Google+ imediat după revenirea din concediu. Tocmai când mă pregăteam să-l formatez și să-mi văd de treabă mi-am adus aminte că văzusem pe Hiren’s Boot CD un instrument de recuperare a partițiilor. Cum nu mă costa nimic să încerc am descarcat Hiren’s Boot CD, am boot-at PC-ul de pe acesta și… ciuciu! Nu exista așa ceva deși eu puteam băga mână în foc de convins ce eram că am văzut eu ceva cu „partition recovery”. Aruncând o partiție peste changelog-ul oficial mi-am dat seama că fusese vorba despre Active Partition Recovery, instrument scos din ultimele versiuni ale Hiren’s Boot CD dar disponibil în actualitate pe Active Boot Disk. În mai puțin de 10 minute pornisem o mașină virtuală (la care conectasem HDD-ul prin USB) de pe Live CD-ul suitei și vedeam asta:

Active Partition Recovery

Am realizat pentru fiecare partiție în parte și a cărei restaurare mă interesa o scanare rapidă (QuickScan) apoi un clic pe butonul Recover pentru a o restaura. În nici 15 minute recuperasem deja partițiile care au fost până nu demult C, D și E. Cu partiția F, cea în care pe lângă niște muzică și câteva filme aveam și fotografiile din concediu, am fost nevoit să realizez o super-scanare (SuperScan) deoarece după cea rapidă nu mi se oferea posibilitatea recuperării.

Procesul a durat aproximativ două ore deoarece partiția în cauză era aproape plină și avea o capacitate de 235 GB. În plus, să nu uităm că HDD-ul era conectat prin USB și, de parcă n-ar fi fost suficient, Active Boot Disk rula într-o mașină virtuală. Oricum, important e că a funcționat!

Ready for recovery

Și că înainte să-mi termin de băut cafeaua, partiția de care aveam cel mai mult nevoie fusese restaurată și aveam în sfârșit acces la date de pe ea după o săptămână în care am încercat în zadar să fac același lucru cu tot felul de programe, unul mai lăudat decât celălalt…

Hard Disk Recuperat

Și uite cum mi-am recuperat pe lângă cele 5060 de fotografii pe care deja le consideram pierdute pentru totdeauna, multe alte fișiere și documente a căror pierdere mi-ar fi dat multă bătaie de cap:

5060 fotografii recuperate

Această experiență mi-a prins bine deoarece am făcut ceva nou și am învățat că:

 • Toate întrebările pe care ți le adresează Windows sunt importante!
 • Copiile de siguranță au fost inventate pentru a evita aventurile de acest gen!
 • Active Partition Recovery este cel mai bun instrument de recuperare a partițiilor.

Din păcate pentru cei care vor trece printr-o experiență asemănătoare cu a mea am o veste chiar foarte proastă: Active Boot Disk costă 80 de dolari! În plus, nu dispune de o versiune de probă, ci doar de una de evaluare, adică la fel de utilă ca o „frecție la piciorul de lemn”. În ce măsură se merită sau nu plata acestei sume o știe fiecare, în funcție de importanța datelor pierdute.

E posibil ca recuperarea datelor de pe partițiile șterse să nu fie posibilă în toate situațiile prin procedura recomandată în acest articol sau, dacă nu vreți să riscați pierderea acestora pentru totdeauna, vă recomandăm să apelați la serviciile unui service specializat în recuperarea datelor. În acest scop, puteți apela cu încredere la serviciile oferite de Bit Data Recovery, îi găsiți pe www.recuperaridate.ro.

Download Active Boot Disk – Versiune de evaluare

12 comentarii la „Cum poți recupera una sau mai multe partiții șterse”

  1. M-ai dat gata cu „mult mai repede”. Pentru început ai fi avut nevoie și de HDD-ul meu ca să faci o comparație, zic eu… :) Mie 30 de minute pentru a recupera perfect un HDD de 500 GB, conectat prin USB și operat de pe o mașină virtuală nu mi se pare mult. Apropo, mulțumim pentru recomandare!

  1. Ce n-am înțeles eu a fost de unde ai ajuns la concluzia că face „mult mai repede”. Că nu cred că ți-ai șters HDD-ul și ai luat totul de la capăt cu Active Boot Disk având cronometrul în mână. :)

 1. interesant , multumesc !! Maine ar trebui sa-mi ajunga si SSD-ul meu cumparat de pe “pccomponentes.com” este vorba de un Corsair Force Serie 3 120GB SSD SATA3 , intrebarea mea este cum pot transfera continutul de pe vechiul hdd 80gb cu tot cu OS fara a mai instala sistemul de operare? (scuze primul mesaj s-a postat gresit )

  1. Exact, se poate transfera sistemul de operare ??? (windows7 ultimate in cazul meu )

  2. Chiar dacă n-ai înțeles ce-am vrut să spun, mi-ai spus ce aveam nevoie să știu. Asta e bine. Da, poți. Faci o copie de siguranță completă, așa cum am explicat aici. Apoi restaurezi imaginea pe SSD.

 2. Salut am o problema nu stiu ce am luat aseara si mi-a facut o partitie de 100mb am vrut sa-l sterg si s-a dat un restart si am uitat ca D-u e de 100GB si am sters D-u si am bagat windowsu si acum numai am nimic si avea toate datele importante pe el , am facut exact si D-u nu-mi apare dar imi apare C-u de aseara tot ce am avut … ce ma fac ? am avut peste 2500 de poze de cand eram in generala si cu tata si cu tot s-au dus pe apa sambetei .. numai am nici o poza te rog ajuta-ma multumesc frumos ! …….

  1. Salut. Pentru început, partiția de 100 MB o creează Windows și e necesară pentru repararea problemelor de boot. Ce pot să-ți recomand, e să instalezi Windows-ul pe un alt Hard Disk, să conectezi acest HDD (cel șters), precum un disc secundar, și să încerci să-i recuperezi partițiile fie cu programul indicat în articol, fie cu Partition Recovery de la EaseUS.

 3. Am văzut ca ai recuperat datele !
  E super ! Insa nu prea am înțeles pașii pe care i-ai făcut ?
  Ai făcut un CD, de pe care ai boot-at sau ai instalat programul?
  Cu 2-3 luni in urma am pierdut si eu o partitie pe nu HDD. Tocmai facuse-m un CD cu „Sardu” sau „Hiren’s Boot” (nici nu mai știu).
  Ideea e ca întâi am pierdut o partiție si încercând sa o recuperez am pierdut-o si pe cea de a doua . Acum am in calculator un HDD bătrân de 30 Gb si ma folosesc de el până reușesc sa recuperez HDD-ul celalalt.
  Am încercat și cu Easeus ,recuva_instarer setup146, 7DataRecoverySuite21 si mai sunt câteva dar tot nu reușesc sa recuperez nimic.
  Am încercat un program … atunci … , care mi-a recuperat o partiție , ștergând-o pe cealaltă ! Sunt hoți !
  Daca-ți mai amintești etapele poate ma ajuți si pe mine !
  Anul trecut cu Easeus versiunea 5.1 am recuperat tot hardul, dar acum nu ma mai lasă !
  La revedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.