India vrea actualizări la Windows 10 cu 75% reducere pentru 50 de milioane de utilizatori

Din cauza ransomware-ului, India a solicitat companiei Microsoft o reducere de 75% a costului de upgrade la Windows 10 pentru cei peste 50 de milioane de utilizatori Windows ce locuiesc în această țară.

Windows 10

În declarații pentru Reuters, Gulshan Rai, Coordonator pe Securitate Cibernetică, susține că negocierile cu Microsoft ar fi început imediat după primele atacuri cu WannaCry și că Microsoft ar fi fost inițial de acord cu această propunere a guvernului indian din New Delhi, însă acordul nu a fost deocamdată semnat.

Numărului computerelor din India ce rulează Windows 10 este destul de mic, iar în majoritatea computerelor din această țară rulează versiuni Windows piratate din cauza prețului extrem de elevat pentru puterea de achiziție locală.

Guvernul indian speră să obțină acest discount substanțial de la compania din Redmond și să împiedice, astfel, răspândirea atacurilor cu ransomware tot mai frecvente din ultima perioadă. Actualmente, în India, prețul unei licențe pentru Windows 10 Home este de 108€, în timp ce Windows 10 Pro costă aproximativ 203€