Cum se inregistreaza (arde, scrie, inscriptioneaza) o imagine ISO pe CD ori DVD

Multe persoane fac o greșeală imensă atunci când vine vorba de inscripționarea unei imagini ISO pe un CD ori DVD, scriind imaginea ca și de un fișier oarecare ar fi vorba. De altfel, acesta este și motivul pentru care am scris acest mini-tutorial despre inscripționarea imaginilor ISO.

Cum se inscripționează o imagine ISO pe CD ori DVD


Am ales pentru arderea imaginii ISO aplicația ImgBurn nu doar datorită faptului că e una dintre preferatele mele, ci fiindcă e una dintre cele mai simple ce pot fi utilizate în acest scop. Așadar, după ce ați descărcat și instalat ImgBurn, ați pregătit imaginea ISO și CD-ul ori DVD-ul pe care urmează să o ardeți, rulați aplicația, apoi, faceți click pe butonul „Write image file to disc„:

write image file to disk

Se va deschide panoul de scriere a imaginii ISO, în care, după cum poate fi observat și în imaginea de mai jos, înainte de toate va trebui să-i indicați programului locul în care se află fișierul:

adăugare imagine ISO

Localizați în sistem locul fișierului ISO și deschideți-l cu ImgBurn:

selectare fișier ISO

După ce ați introdus discul în DVD-Writer, apăsați butonul de inscripționare:

arde imaginea ISO pe CD ori DVD

ImgBurn va începe să scrie imaginea ISO pe disc. Așteptați finalizarea procesului.

imaginea ISO se scrie pe disc

Așadar, acesta este modul corect în care se inscripționează imaginile ISO pe discurile CD ori DVD.

Link | Download ImgBurn

9 comentarii la „Cum se inregistreaza (arde, scrie, inscriptioneaza) o imagine ISO pe CD ori DVD”

 1. Daca inscriptionez o imagine iso cu un sistem operativ in asa fel, daca o pun in unitate si restartez calculatorul il pot instala? Cum se inscriptioneaza sistemele operative?

  1. Daca scrii imaginea asa cum iti este explicat in articol, atunci vei putea instala sistemul de operare de pe CD / DVD.

 2. Probabil că răspunsul anterior e valabil şi ptr mine dar…
  Nu ştiu dacă am urmat întocmai acei paşi , ce ştiu este că atunci cînd am pierdut acea noapte , am făcut mai mult de 10 teste dar … Atunci cînd băgăm CD-ul în unitate , dădea-m comanda ”Restart” la PC şi în mod normal, îmi apărea pe rîndul de jos un text , apoi 5 puncte (cîte unul pe secundă) , timp în care eu apăsa-m o tastă şi începea instalarea.
  E … CD-ul pe care l-am făcut eu , nu apărea textul . Nu ştiu de ce !
  Dacă ai vreo idee , aştept sugestii !

 3. Cine stie din ce cauza.Atata timp cat kit-ul acela a fost descarcat din surse sigure si ai o oarecare certitudine ca nu este orice bomba de windows modificata sau mai stiu eu ce,urmezi pasii mentionati in functie de softul de inscriptionare si nu ar trebuii sa ai probleme.

 4. Am descărcat vineri ubuntu 12.04 . Îl am pe card. Dar vreau să-l pun pe CD şi vreau să-l fac bootabil .
  De aceea întreb paşii , ptr că eu am încercat şi nu am reuşit !
  Eu la mine acasă nu am viteză la internet. (Stau la ţară, acolo am 3-5 kb/s). Acolo ca să descarc ubuntu mi-ar fi luat 3 zile cu condiţia să nu pice netul iar noaptea după 1 stau şi 15-30 de min să încarc o pagină de 10-20 kb. De aceea mă rog şi eu ba de unu, ba de altul să-mi descarce programele sau să-mi dea voie la calculator.
  Le descarc pe card iar acasă le transfer. Programe mai nici de 10-50 Mb le descarc eu singur de pe telefon.
  Asta e ! Cînd nu ai bani , umbli cu miloaga .

 5. Sunt exact pasii mentionati de Cristi.
  Am incercat sa-ti uploadez niste imagini dar nu are rost devreme ce Cristi a explicat deja.
  De unde il rog sa elimine comentariul in cauza cu cele 3 imagini.
  Viteza sa scriere ai grija sa fie undeva cuprinsa intre 4x-8x nu mai mult,in rest nu vad unde ai putea sa intampini probleme.
  Eu sunt fanul memoriilor usb,indiferent care ar fii ele,prefer sa stresez un stick care are o durata de viata mai mare si performante mai bune fata de un cd sau dvd.Chit ca se mai strica dar nu cred ca este o avere.

  1. Eu abia peste 3-4 zile ajung acasă. Atunci voi face şi eu proba. Azi am mai luat 2 DVD-uri RW. Acest tip de DVD are viteza maximă de 4 . Chiar să vreau să i-o dau mai mare nu-mi dă voie.
   Sper să meargă şi la mine . La revedere
   Ps. Eu nu văd nici o poză pe acest sit . Doar textul . Pe mail le văd, pe programecalculator.ro le văd dar pe nib.ro ba .
   Asta e !

 6. La ‘write speed’ e lasat implicit pe AWS, adica Automatic write speed si cred ca aia e viteza maxima, nu trebuie sa selectam o viteza mai mica din acea caseta de acolo? Ca atunci cand este selectat pe AWS scrie si in dreapta lui ‘MAX’ si cred ca inseamna viteza maxima.

  1. Nu e o regulă asta. Teoretic, cu cât viteza de scriere este mai mică, cu atât mai reduse sunt șansele ca problemele să apară. Eu întotdeauna am lăsat pe auto și niciodată n-am avut probleme.
   În plus, folosesc același CD de aproape un an (rescriptibil). Și mai am unul de rezervă pentru când ăsta va deceda mortal; vreau să spun cu asta că și dacă apar probleme sau ceva, îl șterg și-l scriu iarăși. Dar până acum nu a fost cazul.

Comentariile sunt închise.