Dezinstalează programele inutile cu Comodo Programs Manager

Orice utilizator testează diverse programe, mai noi sau mai vechi, pentru a avea cele mai bune performanțe în activitatea la calculator. După testare, normal, rămâne cel mai bun, sau cel care satisface cerințele personale, celelalte trebuind dezinstalate. Utilitarul din Windows nu este în adevăratul sens al cuvântului un dezinstalator performant. De aceea, vă propun spre testare Comodo Programs Manager.

Comodo Program Manager

Instalarea programului este simplă, fără alte modificări în sistem, fiind nevoie de repornirea sistemului la finalul instalării. Interfața programului, tipică produselor Comodo, dar destul de plăcută, este intuitivă, având cele patru secțiuni din panoul stâng, fiecare cu opțiunile sale.

În prima secțiune, Programs, ne este afișată lista programelor instalate în calculator. La un click pe programul pe care dorim să-l eliminăm definitiv din calculator, se va deschide un panou cu informațiile de bază ale respectivului program, locația de instalare, link-ul spre pagina oficială a producătorului, forum, precum și intrările proprii din registrul Windows. Pentru eliminarea programului, apăsați Standard Uninstall. Dacă respectivul program are opțiunea de a-l repara, va apărea un buton Change, unde putem selecta ce trebuie reparat în caz de funcționare defectuoasă, sau chiar să-l eliminăm.

Interfata Comodo Programs Manager

În secțiunea Drivers and Services, avem lista completă a driver-elor instalate în calculator, precum și serviciile sistemului de operare, sau ale diverselor programe instalate. Mai mult, programul oferă date despre semnătura electronică, statusul și numele fiecărui driver sau serviciu. De asemenea, în mod similar unui program, se poate elimina.

Lista drivere si servicii

Windows Features, cu aceeași denumire ca și categoria din Control Panel din sistemul de operare Windows, oferă aceeași listă cu componente și caracteristici Windows, activate sau nu.

Eliminarea sau activarea unei astfel de caracteristici, se face tipic, prin bifarea sau debifarea respectivă. Foarte util, dacă selectăm o caracteristică, în panoul deschis, în afară de o scurtă descriere, avem și legăturile de care depinde dezactivarea sa. Repet, foarte util, pentru faptul că dacă dezactivăm o caracteristică, se poate să afecteze o alta, lucru pe care sistemul de operare nu ni-l oferă.

Caracteristici Windows

Categoria Windows Updates, la fel ca și cea din Windows, ne oferă lista tuturor actualizărilor instalate în sistemul de operare. Tot în această secțiune, aveți posibilitatea de a verifica dacă sunt actualizări noi puse la dispoziție de Microsoft. Selectând o actualizare, avem o scurtă prezentare a acesteia, dar nu avem posibilitatea de a o elimina.

Actualizari Windows

Ultima mențiune care trebuie făcută, anume, crearea unui backup al registrului, la fiecare eliminare a unui program, backup care poate fi securizat prin intermediul unei parole, cu metoda de criptare dorită. De asemene, pentru a economisi spațiu ocupat pe disk de backup-urile create, puteți alege tipul compresiei între High și Maximum. Această caracteristică se poate accesa prin click pe Settings, în bara superioară a interfeței programului, precum și toate opțiunile sale.

Setari Comodo Program Manager

Comodo Program Manager este compatibil cu Windows XP/Vista/7/Server 2003/Server2008, ambele arhitecturi, 32-bit și 64-bit.

Download Comodo Program Manager

4 comentarii la „Dezinstalează programele inutile cu Comodo Programs Manager”

  1. Se pot folosi doua programe pe acelasi calculator?Va intreb pentru ca eu mai am instalat si Revo Uninstaller care elimina pana si registrii posibil ramasi in urma dezinstalarii unui program.Din Control Panel elimini programul dar raman registrii din pacate.Acest Comodo Program Manager poate elimina si registrii,stie cineva ceva despre el?Si mai ales daca-l pot folosi in paralel cu Revo Uninstaller?

    1. Internetul îți oferă multe programe de genul ăsta. Testezi mai multe, apoi îl păstrezi pe cel care te satisface.

Comentariile sunt închise.