Cum se resetează / șterge parola contului de utilizator în Windows 8, Windows 7, Vista și / sau XP

Despre cum se resetează / șterge parola contului unui utilizator în Windows am v-am mai vorbit în câteva ocazii, dar astăzi voi reveni la acest subiect deoarece tocmai am cunoscut cea mai simplă și rapidă modalitate de a scăpa de formatare atunci când am uitat parola de acces la contul de utilizator din propriul calculator. E vorba de un program gratuit cu care vom crea un Live CD cu ajutorul căruia vom putea șterge parola oricărui utilizator Windows din calculatorul pe care îl vom boota de pe acesta. Programul se numește Recover My Password Home Edition, este gratuit pentru utilizarea în scopuri necomerciale și poate fi descărcat de pe site-ul său oficial.

Recover My Password Home Edition


Recover My Password Home Edition

În interfața principală a programului ne așteaptă butonul de creare a mediului bootabil. Facem click pe acesta pentru a putea trece la procesul propriu-zis. În fereastra umrătoare, pentru a putea trece la următorul pas, categoric, vom apăsa butonul Next:

Creare Mediu Bootabil

În fereastra Bootable Media Selection, după cum propriul său nume o indică, ni se va cere să alegem tipul mediului bootabil ce va fi creat. În acest scop avem la dispoziție trei opțiuni:

După alegerea opțiunii dorite (bineînțeles, dacă am ales varianta creării unui CD ori DVD bootabil va trebui să introducem în CD/DVD-Writer un disc gol ori, dacă am optat pentru crearea unui stick USB bootabil, va trebui să conectăm la unul din porturile USB ale PC-ului un astfel de dispozitiv), vom face click pe butonul Commit pentru a da startul procesului de creare a mediului bootabil:

Selectarea mediului ce va fi utilizat

La finalizarea procesului, facem click pe Finish apoi închidem programul Recover My Password Home Edition. În continuare, pornim de pe mediul bootabil calculatorul a cărui parolă de acces la Windows dorim să o ștergem așa cum am explicat aici.

Cum se șterge / resetează parola Windows


După ce calculatorul a bootat de pe mediul creat cu Recover My Password Home Edition, la vederea textului Lazesoft Live CD [EMS Enabled] apăsam tasta Enter:

Lazesoft Live CD [EMS Enabled]

La încărcarea asistentului, în prima fereastră, fără a modifica nimic altceva, facem click pe butonul Next pentru a continua cu resetarea / ștergerea parolei contului de utilizator:

Reset Windows Password

Pentru a putea continua ni se va cere să confirmăm că utilizăm programul Lazesoft Recovery My Password Home Edition în scopuri personale:

Doar pentru scopuri personale

După confirmare, va trebui să alegem sistemul de operare căruia aparține contul de utilizator a cărui parolă dorim să o resetăm (opțiune utilă în cazurile în care calculatorul nostru este configurat în dual-boot), apoi să dăm click pe Next pentru a continua procesul de ștergere a parolei:

Alegerea sistemului de operare

La Select user account, logic, ni se va cere să selectăm contul utilizatorului a cărui parolă de acces dorim să o ștergem / resetăm. În cazul de față, pentru exemplificare, eu am ales ștergerea parolei de acces a contul nib.ro:

alegerea contului utilizatorului

După selectarea contului vom apăsa butonul Next pentru a trece la fereastra Reset account password unde va trebui să apăsăm butonul RESET/UNLOCK pentru a ne atinge scopul:

Resetarea / ștergerea parolei contului de utilizator Windows selectat

Programul va încerca în acel moment să șteargă parola de acces a contului selectat după care ne va înștiința de rezultatul procesului:

parola a fost ștearsă

Dacă parola contului a fost ștearsă cu succes, faceți click pe OK » Finish, scoateți discul bootabil al Recover My Password Home Edition și reporniți calculatorul. Acum, Windows ar trebui să vă autentifice automat în contul a cărui parolă de acces tocmai a fost ștearsă.

2 comentarii la „Cum se resetează / șterge parola contului de utilizator în Windows 8, Windows 7, Vista și / sau XP”

  1. multumesc pentru acest soft, la un prieten i-am instalat din nou windowsul pentru ca uitase parola si nu stiam ca exista ceva de genu de resetare a parolei, stiam in xp dar in windows 7 nu am reusit s-o resetez,,, multumesc inca o data pentru tutoriale, sunt foarte utile

Comentariile sunt închise.